رشته برنامه نویسی و درآمد این رشته

رشته های کارو دانش

رنامه نویسی یکی از محبوب ترین رشته ها و مشاغل در قرن ۲۱ است. این حرفه نوظهور خیلی سریع جای خودش را در دنیای مشاغل باز کرد؛ به طوری که امروزه، برنامه نویسی جزو پردرآمدترین کارها به حساب می آید.

قرن امروز، قرن کامپیوتر است. انسان در قرن ۲۱ از کامپیوترها برای افزایش بهره وری و آسایش کمک گرفته است. به طوری که در سال های اخیر، بدون وجود کامپیوتر زندگی تقریبا غیرممکن است. بدیهی است که این وابستگی هر سال بیشتر می شود. در واقع به لطف کدهای یک برنامه نویس، سیستم های کامپیوتری در کارها به ما کمک می کنند و روز به روز به آسایشمان می افزایند.

حال بهتر درک می کنید، در دنیایی که تا این حد به سیستم های کامپیوتری وابسته است، چرا آنقدر تقاضا برای شغل برنامه نویسی وجود دارد.

پیش بینی می شود این میزان تقاضا همچنان تا چندین سال بعد روند صعودی داشته باشد؛ در واقع جهان امروز تا چندین سال آینده همچنان از کمبود نیروی برنامه نویس رنج می برد.

در این مقاله قصد داریم تا درباره رشته برنامه نویسی با شما صحبت کنیم و راه و روش رسیدن به این شغل پردرآمد را نشانتان دهیم. از شما دعوت می کنیم تا پایان این مطلب جذاب با مرکز مشاوره آویژه همراه باشید.

رشته برنامه نویسی چیست؟

در برنامه نویسی، نیازهای یک سیستم را آنالیز می شود و با در نظر گرفتن آن برنامه ای طراحی می شود، که این نیازها را برآورده سازد. پس از پیاده سازی محصول نرم افزاری، مراحل تست و پشتیبانی انجام می شود.

 

برنامه نویسان کار طراحی و کد نویسی نرم افزارهای مختلف را بر عهده دارند.

برنامه حسابداری، برنامه های تحت وب بانک ها و بیمه ها، برنامه هایی که در بیمارستان ها و مراکز درمانی برای نوبت دهی بیماران و ارائه خدمات استفاده می شود و هزاران برنامه ای که خدمات مختلف را با آن انجام می دهیم، بدست برنامه نویسان ساخته شده است.

همچنین برنامه نویسان کار طراحی سایت ها و اپلیکیشن ها را نیز انجام می دهند. در واقع برنامه نویسی پردرآمدترین بخش تحصیلات کامپیوتر است.

رشته برنامه نویسی در دبیرستان

یکی از سوالات متداولی که از مشاوران ما در آویژه می پرسند، این است که آیا رشته برنامه نویسی در دبیرستان وجود دارد؟! پاسخ به این سوال منفی است.

اگر می خواهید از طریق تحصیل در دبیرستان وارد شاخه برنامه نویسی شوید، باید در رشته ریاضی فیزیک تحصیل کنید. فارغ التحصیلان رشته ریاضی فیزیک، می توانند با انتخاب رشته کامپیوتر شاخه نرم افزار یا آی تی، وارد شغل برنامه نویسی شوند.

سوال دیگری که معمولا برای افراد پیش می آید، این است که «تحصیل در دبیرستان برای برنامه نویس شدن بهتر است یا هنرستان؟

رشته برنامه نویسی، در کدام رشته دانشگاهی ارائه می شود؟

یکی از موارد خیلی جالب در سیستم دانشگاهی ما این است که در هنگام انتخاب رشته، رشته ای به نام برنامه نویسی در آن وجود ندارد. لازم است بدانید که ما رشته ای تحت عنوان برنامه نویسی در دانشگاه نداریم!

پس راه حل چیست؟ دروس برنامه نویسی در رشته مهندسی کامپیوتر – گرایش نرم افزار و رشته آی تی (مهندسی فناوری اطلاعات) ارائه می شود. یعنی برای این که بتوانید در دانشگاه به صورت آکادمیک برنامه نویسی را دنبال کنید، باید در یکی از دو رشته ذکر شده تحصیل کنید.

ناگفته نماند که در چند سال اخیر، دانشگاه علمی کاربردی رشته ای تحت عنوان برنامه نویسی تحت وب ارائه کرده است. اگر می خواهید در شاخه وب برنامه نویسی کنید، این بهترین انتخاب برای شماست؛ اما باید بدانید که با تحصیل در این رشته، نمی توانید با زبان های برنامه نویسی دیگر کار کنید.

برنامه نویسی در دبیرستان

بازار کار برنامه نویسی

برنامه نویسان می توانند به طیف وسیعی از افراد خدمت رسانی کنند. بسیاری از مشاغل به برنامه نویسی و پشتیبانی از سیستم های نرم افزاری نیاز دارند؛ بنابراین امروزه شاهد افزایش فرصت های شغلی برای متخصصان این رشته هستیم. به طوری که به گفته یکی از سایت های استخدامی، از هر ۱۰ آگهی استخدام یکی مربوط به استخدام برنامه نویس (developer) است.

پیش بینی می شود در سال های آینده نیز با کمبود برنامه نویس کاربلد در زمینه ساخت نرم افزار های گوناگون مواجه شویم.

این برای عاشقان برنامه نویسی خبری مسرت بخش است؛ چرا که با تکمیل آموزش و پیدا کردن بازار کار متناسب، می توانند در زمینه شغلی بسیار موفق شوند.

درآمد رشته برنامه نویسی

درآمد برنامه نویسی در سال ۲۰۲۱ به صورت میانگین، سالانه بین ۸۴۰۰۰ تا ۱۱۰۰۰ هزار دلار را شامل می شود. این میزان درآمد برای کشورهای دیگر است و متاسفانه در ایران، آمار دقیق و شفافی از درآمد برنامه نویسان نداریم.

به غیر از آن، هر شاخه برنامه نویسی درآمد مختص به خود دارد و معمولا نمی توان برای همه یک نسخه را پیچید. اما در کل نگران درآمد این رشته نباشید؛ زیرا تحقیقات ما نشان داده است که برنامه نویسان چندین برابر حقوق مصوب قانون کار، دستمزد می گیرند.

در واقع اگر قانون کار ایران را ۲ میلیون تومان در ماه فرض کنیم؛ برنامه نویسان درآمدی بالغ بر ۶ تا ۳۰ میلیون تومان در ماه دارند.

درآمد رشته برنامه نویسی

مسیر شغلی برنامه نویس شدن

برای برنامه نویس شدن، از دو طریق می توانید اقدام کنید؛ به صورت سنتی و دانشگاهی که در ادامه هر وی این روش ها را توضیح می دهیم.

۱- مسیر شغلی برنامه نویسان به صورت سنتی

برای برنامه نویس شدن حتما نیازی به تحصیلات آکادمیک نیست. افرادی که در رشته های غیرمرتبط نیز تحصیل کرده اند، می توانند با شرکت در کلاس های برنامه نویسی و یا به صورت خودآموز و با منابع موجود در اینترنت و یا کلاس های آنلاین برنامه نویسی را یاد بگیرند.

یک راه دیگر آموزش برنامه نویسی نیز شرکت در بوت کمپ های برنامه نویسی است، که راه و روش های نوینی در یادگیری برنامه نویسی دارند. این روش زمان و هزینه کمتری نسبت به حالت دانشگاهی دارد. ممکن است مدرک معتبری در خودآموزی نداشته باشید؛ اما اگر تجربه کاری زیادی داشته باشید، این مسئله قابل حل است.

۲- مسیر برنامه نویس شدن از طریق دانشگاه

افراد با تحصیل در این رشته مهندسی کامپیوتر، می توانند دیدگاه درستی در مورد برنامه نویسی بدست آورند؛ این به خصوص در مورد گرایش نرم افزار صدق می کند.

دوره کارشناسی کامپیوتر ۴ سال طول می کشد و دانشجویان در طی این مدت زبان های مختلف برنامه نویسی و اجرای برنامه و الگوریتم های مختلف برنامه نویسی و… را مطالعه می کنند. با فراگیری دانش های پایه ای کامپیوتر، می تواند دیدگاه برنامه نویس را داشته باشد و همزمان از دانش و تجربه اساتید خود استفاده کند که این امتیاز ویژه ای به شمار می رود.

مزیت دیگر تحصیل در رشته کامپیوتر، آن است که برای استخدام شدن نیز مدرک مرتبط دارد. برای برخی از ارگان ها برای استخدام مدرک تحصیلی مهم است و تحصیل در این رشته می تواند برای شما امتیاز ویژه ای داشته باشد. همچنین شما امکان استخدام در شرکت های بزرگتر و یا امتحانات استخدامی را نیز خواهید داشت.

فراموش نکنید فردی که می خواهد برنامه نویسی را به عنوان شغل آینده انتخاب کنند، تنها با اتکا به دروس دانشگاه، نمی تواند برنامه نویس خوبی شوند؛ مطالعه و تمرین حرف اول را در این شغل می زند.

مسیر شغلی برنامه نویس شدن

یک توصیه مهم

برنامه نویسی، مدام در حال به‌روزرسانی است و دنبال کردن آن به صورت آکادمیک در دانشگاه ها، راه زیاد درستی نیست. برای آن که برنامه نویس موفقی شوید، می توانید از منابع رایگان در اینترنت و کلاس های مجازی و حضوری آموزشگاه ها استفاده کنید.

به خاطر بسپارید چه از طریق دانشگاه و چه به صورت غیر آکادمیک وارد برنامه نویسی شوید، شرط موفق شدن یادگیری و تمرین زیاد است؛ چرا که برنامه نویسی ساده نیست، برنامه نویس شدن نیاز به تمرین زیادی دارد! تجربه، استمرار و تمرین مداوم مهم ترین راز موفقیت در این حرفه است.

 

از همراهی شما سپاسگزاریم.

سوالات متداول

سوال علامتاز مهمترین توانایی ها برای شغل برنامه نویسی کدامند؟

علاقمندی به برنامه نویسی شرط اول است. پس از آن مهارت حل مسئله و دانش برنامه نویسی مهم است. صبور بودن برای رفع ایرادات و اجرایی کردن برنامه نوشته شده در کنار یادگیری مستمر و تمرین بالا برای این شغل حیاتی است.

سوال علامتدر کدام رشته های دانشگاهی به برنامه نویسی پرداخته می شود؟

رشته مهندسی کامپیوتر (خصوصا گرایش نرم افزار) و فناوری اطلاعات. در گرایش سخت افزار نیز واحدهای برنامه نویسی برای قطعات سخت افزاری وجود دارد.

Print Friendly, PDF & Email
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانل باتیس
دسته‌بندی نشده
پانل باتیس

یکی از مزایای سقف و دیوارهای کاذب، پوشش دهی تاسیسات ساختمان و لامپ‌ها می‌باشد. شما می‌توانید با انجام زیرساخت‌های لازم، هر تعداد لاین نوری که مایل بودید را در سقف و دیوار کاذب نصب کنید.

Print Friendly, PDF & Email
هوش مصنوعی
آموزش دروس
معرفی مشاغل هوش مصنوعی

انسان خبره چه کسی است؟ به سامانه‌ای که مثل یک انسان خبره فکر می‌کند، سامانه خبره می‌گویند. در برنامه‌های معمولی، برنامه آن‌طور عمل می‌کند که برنامه‌نویس می‌خواهد.

Print Friendly, PDF & Email
دستورالعمل
رشته های فنی و حرفه ای
دستورالعمل توسعه سنواتی هنرستان های فنی و حرفه ای ، کاردانش و کشاورزی در سال تحصیلی 1404-1403

یکی از شاخص های مهم در جوامع دستیابی به میزان اشتغال مولد و تأثیر آن بر اقتصاد کشورهاست ، توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش در این راستا می تواند جزو موثرترین راه های افزایش بهره وری ، افزایش درآمد سرانه خانواده ها از طریق کسب مهارت ، ایجاد و راه اندازی مشاغل یا اشتغال در کارگاه ها و کارخانجات و همچنین توسعه کارآفرینی باشد.

Print Friendly, PDF & Email